Κέικ φάντασμα – ευκολάκι / Foolproof ghost cake

Για να ετοιμαζόμαστε σιγά-σιγά για το Halloween! Εεε, τώρα πια, είναι σαν να γιορτάζαμε το halloween στα χωριά μας από πάντα. Tόσο δικό μας! Αυτό το πανεύκολο κεκάκι-φάντασμα αρέσει πολύ στα μικρά παιδάκια, halloween ξε-halloween. Μόλις το αντικρύσουν στο πάρτυ τους θα κάνουν απίστευτη χαρά, και είναι τόσο, μα τόσο εύκολο. Δες την απλή παρασκευή του, βήμα-βήμα.

The easiest Halloween ghost cake ever! See the step by step tutorial.

new-sweets-on-the-blog-ghost-ada-plainaki-cookies3

new-sweets-on-the-blog-ghost-ada-plainaki-cookies2

Για να ψήσω το κέικ στο σχήμα που με βολέυει, χρησιμοποίησα τη φόρμα για γιγάντιο καπκέικ εσείς χρησιμοποιήστε ότι στρογγυλή φόρμα ή ταψί σας βολεύει. • I used the giant cupcake baking pan to bake a cake shape close to what I wanted.

 

Ενώστε τα κομμάτια και "χτίστε" με την κρέμα το τελικό σχήμα / Fill with buttercream and give the final shape

Ενώστε τα κομμάτια και “χτίστε” με την κρέμα το τελικό σχήμα. • Fill with buttercream and give the final shape.

 

new-sweets-on-the-blog-ghost-ada-plainaki-cookies6

"Απλώστε το σεντόνι" από ΄ζαχαρόπαστα και με ένα πινελάκι βάψτε μαυρα τα μάτια και το στόμα. • "Throw the sugarpaste sheet" and with a small paintbrush and black food colour, paint the eyes and mouth.

“Απλώστε το σεντόνι” από ζαχαρόπαστα πάνω στο κέικ και με ένα πινελάκι βάψτε με χρώμα ζαχαροπλαστικής τα μάτια και το στόμα. • “Put the sugarpaste sheet” onto cake and using a small paintbrush and black food colour, paint the eyes and the mouth.

Tada!!!

Χρησιμοποιήστε την φαντασία σας και βάλτε οποιοδήποτε άλλο διακοσμητικό στοιχείο σας αρέσει. Εδώ, έφτιαξα την οικογένεια φαντασμάτων. Boo! • Feel free to put "ghostly" embelisments for a more impressive resalt

Αφήστε την φαντασία σας ελεύθερη και βάλτε οποιοδήποτε άλλο διακοσμητικό στοιχείο σας αρέσει. Εγώ, έφτιαξα την οικογένεια φαντασμάτων. Boo!
• Feel free to put “ghostly” embelisments for a more impressive result.

Μπορείτε να βρείτε την αγαπημένη μου συνταγή για σοκολατένιο κέικ εδώ. Η γέμιση και το φινίρισμα του κέικ έγιναν με μία καινούργια συνταγή που δοκίμασα μόλις, και έμεινα κατενθουσιασμένη, γερμανική βουτυρόκρεμα. Πιο ελαφριά και αέρινη από την κλασική βουτυρόκρεμα, και πιο εύκολη στην παρασκευή της, μάλλον.

Γερμανική βουτυρόκρεμα σοκολάτας

  • 240 ml γάλα
  • 4 κρόκοι αυγών
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 1 1/2 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 1 1/2 κ.σ. αλεύρι
  • 2 κ.σ. κακάο
  • 1 κ.σ. εκχύλισμα ή άρωμα βανίλιας, ή σοκολάτας
  • 225 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  1. Σε ένα κατσαρολάκι, και σε χαμηλή-μέτρια θερμοκρασία ανακατέψτε το γάλα, τους κρόκους, το κακάο, τη ζάχαρη, το αλεύρι και το κορν φλάουρ για λίγα λεπτά, μέχρις ότου πήξει το μείγμα. Κάτι σαν κλασική custard.
  2. Κατεβάστε από τη φωτιά και περάστε το μείγμα μέσα πό ψιλή σίτα για να φύγουν τυχόν αδιάλυτα κομματάκια αυγών. Καλύψτε με πλαστική μεμβράνη για να μην κάνει “πετσούλα” από πάνω και αφήστε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  3. Χτυπήστε στο μίξερ το βούτυρο μέχρι να αφρατέψει, περίπου 2-3′ και σταδιακά προσθέστε την κρέμα που έχετε ήδη φτιάξει, σε 2-3 δόσεις. Σταματήστε το μίξερ και καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με μία σπάτουλα, ώστε να ανακατευτεί καλά η βουτυρόκρεμα.
  4. Προσθέστε το άρωμα της αρεσκείας σας και ανακατέψτε καλά.
  5. Χρησιμοποιήστε την κρέμα αμέσως, ή φυλάξτε τη στο ψυγείο έως και μία εβδομάδα. Αν τη βάλετε στο ψυγείο, όταν θελήσετε να την χρησιμοποιήσετε, φέρτε τη πρώτα σε θεμροκρασία δωματίου και στην συνέχεια χτυπήστε τη για 3-4′ στο μίξερ μέχρι να αφρατέψει ξανά.

In English

Find the cake recipe here. See below, the recipe for the yummy German chocolate buttercream.

German Chocolate Buttercream

  • 1 cup (240ml) milk
  • 4 egg yolks
  • 3/4 cup (150grams) granulated sugar
  • 1 1/2 tbl corn starch
  • 1 1/2 tbl flour
  • 2 tbl cocoa powder
  • 1 tbl extract (vanilla, chocolate, coffee)
  • 1 cup (226grams) room temperature butter
  1. Whisk together milk, egg yolks, cocoa powder, sugar, flour and corn starch. Cook on medium high until thickens. Once you see first bubbles on the top, cook for 20 seconds or so.
  2. Remove from heat and strain. Cover with plastic wrap to prevent skin forming. Chill until cool.
  3. Heat the custard in the microwave in 5 second intervals until room temperature, don’t over heat.
  4. Beat room temperature butter until smooth and fluffy, 2-3 minutes. Gradually add chocolate custard, beating well after each addition. Scrape down the bowl couple of times, as needed.
  5. Add chocolate extract. Beat on high for 30 second or until combined.
  6. Use immediately or store in the fridge. Let come to room temperature and re-beat as needed.

Enjoy!

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s