Wedding party!

Κι άλλα ευχάριστα νέα, λοιπόν, κι άλλες χαρές. Με τις καλύτερες ευχές μου. Όσο χαρούμενοι, ευτυχισμένοι και αγαπημένοι νιώθετε σήμερα που παντρεύεστε, τόσο και περισσότερο να νιώθετε κάθε μέρα της ζωής σας.

Ένας μικρός, ρομαντικός γάμος στις Σπέτσες. Μπισκότα βουτύρου με γλάσο, δώρο στους καλεσμένους αλλά και topper στην τούρτα. Τούρτα-κέικ σοκολάτα, με γέμιση και επικάλυψη γκανάς λευκής σοκολάτας και φινίρισμα με κρέμα βουτύρου ελβετικής μαρέγκας.

new-sweets-on-the-blog-bride-groom-ada-plainaki-cookies6

new-sweets-on-the-blog-bride-groom-ada-plainaki-cookies1new-sweets-on-the-blog-bride-groom-ada-plainaki-cookies3Γκανάς λευκής σοκολάτας

  • 3 μέρη (600 γρ. γι’ αυτό το κέικ) λευκή σοκολάτα σε κομματάκια
  • 1 μέρος (200 γρ. γι’ αυτό το κέικ) κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

  1. Τεμαχίζουμε την λευκή σοκολάτα και την βάζουμε σε πυράντοχο σκεύος.
  2. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε κατσαρολάκι και αμέσως μόλις πάρει μία βράση, την περιχύνουμε πάνω από την τεμαχισμένη σοκολάτα.
  3. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει ένα λείο και απαλό μείγμα.
  4. Αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να σταθεροποιηθεί και να αποκτήσει σφιχτή υφή ώστε να μπορούμε να την απλώσουμε στο κέικ μας. Αν ξεχαστούμε και σκληρύνει πολύ, μπορούμε κάλλιστα να την λίωσουμε ξανά με την μέθοδο του μπεν μαρί.

new-sweets-on-the-blog-bride-groom-ada-plainaki-cookies5In English

A small, but pretty romantic wedding took place in Spetses islnad, one of the most beautiful Greek islands. I was so glad to prepare the wedding cake and the cookies, favors for the guests but also toppers for the wedding cake.

Chocolate cake (recipe here) with white chocolate ganache filling and swiss meringue buttercream (recipe here). For the sugar cookies recipe and royal icing click here.

I want to wish to the lucky couple to enjoy all the pleasures that togetherness brings in life. May your life hereafter be filled with happiness and delight. Good luck for the days to come.

White Chocolate Ganache Recipe

Ingredients

  • 3 parts -for this cake 600 gr- white chocolate, finely chopped.
  • 1 part -for this cake 200 gr- pure cream (35% fat)

Method

  1. Place the chopped white chocolate into a medium size microwave safe mixing bowl. Set aside while you heat the cream.
  2. Heat the cream in a small saucepan until just boiling.
  3. Pour the cream over the chocolate and leave to stand for two minutes. This will give the chocolate time to soften.
  4. Stir the ganache until smooth.
  5. Leave the white chocolate ganache to cool until it reaches the spreadable consistency.

So simple so delicious!

Screen Shot 2014-05-20 at 7.47.26 μ.μ.

Spetses Island, Greece.

Advertisements

3 thoughts on “Wedding party!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s