Μίνι μαρέγκες – mini meringues

Ανάλαφρη, τραγανή και πολύ χαριτωμένη, η μαρέγκα είναι ένα γλυκάκι που τρώγεται άνετα μόνο του, συνοδεύει όμως τέλεια και παγωτά, σαντιγί και φρέσκα φρούτα, με ultimate συνδυασμό αυτόν στη Pavlova. Συμπληρώνει γευστικά και “οπτικά” όλα τα μπουφέ με τα γλυκά μας. Η συνταγή έχει απλά υλικά και είναι πανεύκολη! Κι όσο για το “μίνι” στον τίτλο, μη σε ξεγελά. Κάν’ τες ότι μέγεθος θέλεις 🙂new-sweets-on-the-mini-meringues-ada-plainaki-cookies8

Υλικά

  • 150 γρ. ασπράδια (περίπου 3, σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 150 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1/4 κ.γ. κρεμόριο (αν δεν έχεις παρέλειψε το)
  • χρώμα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά)
  • άρωμα βανίλιας (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε τα ασπράδια, και το κρεμόριο στο μίξερ και ξεκινάμε να τα χτυπάμε στη μεσαία ταχύτητα. Όταν το μείγμα μας αρχίσει να αφρίζει ανεβάζουμε την ταχύτητα ρίχνουμε τη ζάχαρη, σε δυο-τρεις δόσεις. Θα λιώνει πρώτα η μία δόση και μετά θα ρίχνουμε την επόμενη. Χτυπάμε συνολικά, περίπου 15′. Το μείγμα μας θα πρέπει να γίνει λείο αλλά αρκετά σφικτό, να στέκεται πάνω στον αναδευτήρα. Ρίχνουμε το άρωμα κι ανακατεύουμε.
  2. Αν χρωματίσουμε προσθέτουμε το χρώμα και ανακατεύουμε καλά.
  3. Με ένα κορνέ,  (δείτε εδώ πως φτιάχνουμε κορνέ μιας χρήσης), σχηματίζουμε μικρές ή μεγάλες μαρέγκες σε ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα.
  4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 85 C, για 2:30-3 ώρες, ανάλογα το μέγεθος. Κλείνουμε τη θερμοκρασία, και με το φούρνο μισάνοιχτο αφήνουμε τις μαρέγκες να κρυώσουν καλά.

new-sweets-on-the-mini-meringues-ada-plainaki-cookies4In English

Tasteful, colorful, playful, meringues are the perfect little treat for any occasion. Eat them as they are, or along with ice-creams, fresh fruits and chantilly cream. Mmmm, does this sound like Pavlova? 🙂

Ingedients

  • 150 gr egg whites (about 3, at room temperature,)
  • 150 gr confectioner’s sugar
  • 150 gr granulated sugar
  • 1/4 of cream of tartar (you can omit that if you don’t have any)
  • vanilla extract (optional)
  • gel or paste food colour (optional)

Method

  1. Preheat the oven to 180 degrees F (85 degrees C). Line a baking sheet with parchment paper.
  2. In a glass or metal bowl, whip egg whites and cream of tartar until foamy using an electric mixer. Sprinkle in sugar a little at a time, while continuing to whip at medium speed. When the mixture becomes stiff and shiny, you can add the colour and the extract. Mix just until the colour combines and transfer the mixture to a large pastry bag (see here how to make one use pastry bag). Pipe the meringue out onto the prepared baking sheet.
  3. Place the meringues in the oven and bake for 3 hours, or until the meringues are dry, and can easily be removed from the pan. Allow cookies to cool completely before storing in an airtight container at room temperature.

Enjoy!

new-sweets-on-the-mini-meringues-ada-plainaki-cookies1

Save

Advertisements

6 thoughts on “Μίνι μαρέγκες – mini meringues

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s