Μανιτάρι …μαγικό – Mushrooms & dwarfs

Ήθελα από καιρό να φτιάξω αυτά τα σοκολατένια μπισκότα. Όπως ήθελα από καιρό, να φτιάξω μανιτάρια και νάνους. Σοκολατί, λευκό, κόκκινο, γκρι. Αγαπημένη χρωματική παλέτα, ταίριαξαν τέλεια. Κι όσο για τη γεύση, καταπληκτική. Αυτά τα μπισκοτάκια περιέχουν την αμαρτωλή και αγαπημένη σε όλους, πραλίνα φουντουκιού. Ξέρεις, αυτή που τρώγαμε μικροί στο ψωμί… 🙂

new-sweets-on-the-blog-gnomes-ada-plainaki-cookies4

new-sweets-on-the-blog-gnomes-ada-plainaki-cookies2new-sweets-on-the-blog-gnomes-ada-plainaki-cookies1new-sweets-on-the-blog-gnomes-ada-plainaki-cookies3ΒΙΝΤΕΟ: Δες πως να διακοσμήσεις μπισκότα μανιτάρια εδώ.

new-sweets-on-the-blog-gnomes-ada-plainaki-cookies6

Υλικά για τα μπισκότα (περίπου 30, ανάλογα το μέγεθος και το σχήμα)

  • 3 – 3 1/2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (ή όσο πάρει)
  • 1/2 φλ. κακάο
  • 1 φλ. βούτυρο (225γρ., σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 1/2 φλ. πραλίνα φουντουκιού, (άλειμμα)
  • 1 αυγό (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 2 κ.γ μπέικιν πάουντερ
  • βανίλια (σκόνη ή έλαιο)
  • 1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση (για τα μπισκότα)

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° c.
  • Αρχικά, θα βάλουμε όλα τα στέρεα υλικά σε ένα μπολ και θα τα ανακατέψουμε καλά.
  • Χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι να ασπρίσει το μείγμα, στη συνέχεια προσθέτουμε την πραλίνα και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το αυγό και το άρωμα.
  • Τέλος ρίχνουμε κούπα-κούπα το αλεύρι μέχρι να πάρουμε μία απαλή, αλλά χωρίς να κολλάει στα χέρια ζύμη. Τυλίγουμε τη ζύμη σε διάφανη μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο από 30′ έως μία ώρα.
  • Ανοίγουμε τη ζύμη με πλάστη ανάμεσα σε δύο κομμάτια λαδάχαρτο, περίπου σε πάχος 0.4 εκ. και κόβουμε με κουπάτ τα σχέδια που θέλουμε.
  • Τα τοποθετούμε σε ταψάκι που είναι στρωμένο με λαδόχαρτο και ψήνουμε για περίπου 10′-12′ αναλόγως του μεγέθους των μπισκότων αλλά και του φούρνου μας. Δεν θέλουμε να παραψηθούν.
  • Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά (αρκετές ώρες δηλαδή ή και ακόμη καλύτερα την επόμενη μέρα) και μετά αρχίζουμε τη διακόσμηση!

Δες τη συνταγή για το γλάσο εδώ. Δες την εκτέλεση σε βίντεο, εδώ.

In English

Ι’ve been meaning to try out this chocolate sugar cookies recipe for a while. I can describe how delicious this is. The sinful secret, chocolate-hazelnut spread! Yummy!!!

new-sweets-on-the-blog-gnomes-ada-plainaki-cookies5Ingredients

  • 3 1/2 cups all-purpose flour
  • 1/2 cup cocoa powder
  • 2 ts baking powder
  • a pinch of salt
  • 1 cup butter
  • 1 cup sugar
  • 1 egg
  • 1/2 cup chocolate-hazelnut spread
  • 1 ts vanilla extract

Instructions

  1. Cream together softened butter and sugar. Beat in chocolate-hazelnut spread. Crack the egg into a separate bowl, and add the flavoring. Add that to the butter sugar mixture and mix until the egg is thoroughly incorporated. In a separate bowl, sift together the flour, baking powder, and salt, then add little by little to the mixture. The dough is ready when most of it sticks to the paddle. When you touch it, it is soft but does not stick to your fingers.
  2. Wrap the dough in clear film wrap and put in the refrigerator for at least 30′.
  3. Roll out on parchment paper to about 1/4 an inch thick, use flour for dusting as necessary. Then, cut and bake at 400 degrees for 10-12 minutes, (it depends on your oven and the size of the cookies).

Find royal icing recipe here.

Enjoy!

Advertisements

2 thoughts on “Μανιτάρι …μαγικό – Mushrooms & dwarfs

  1. εγω δεν θελω να τα φαω θελω να τα θαυμαζω!!! υπεροχα! και απο γευση αφου εχουν πραλινα και απο εμφανιση!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s