Στο δάσος – In the woods

Και αφού λοιπόν σταματήσαμε τα μπάνια στη θάλασσα, αρχίσαμε τις βόλτες στα βουνά! Και είναι τόσο όμορφα τώρα το φθινόπωρο. Παρά το γεγονός ότι η μισή Πάρνηθα, δυστυχώς είναι καμμένη 😦  εξακολουθεί να είναι ένας απολαυστικός κοντινός προορισμός για βόλτες, πικ-νικ, ποδηλατάδα και πολλά άλλα. Και είδαμε και τρία ελάφια. Κι έναν σκαντζόχοιρο. Όχι, κουκουβάγιες και σκιουράκια δεν είδαμε, αλλά υποθέσαμε ότι κι αυτά κάπου εκεί γύρω ήταν! 🙂

new-sweets-on-the-blog-in-the-woods-ada-plainaki-cookies3new-sweets-on-the-blog-in-the-woods-ada-plainaki-cookies2new-sweets-on-the-blog-in-the-woods-ada-plainaki-cookies1Μπισκότα βανίλιας, με λευκό γλάσο και γλάσο σοκολάτας. Η συνταγή που σας δίνω είναι η καινούργια μου αγαπημένη. Πεντανόστιμα μπισκότα, που ψήνονται τέλεια χωρίς να χαλάει καθόλου το σχήμα τους. Και γλάσο σοκολάτας, που δεν σας είχα δώσει μέχρι τώρα συνταγή. Καλή απόλαυση!

Υλικά για τα μπισκότα (περίπου 25)

  • 1 φλ. βούτυρο (225γρ., σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 1 αυγό (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 1 1/2 φλ. ζάχαρη άχνη
  • 3 1/2-3 3/4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (ή όσο πάρει)
  • 1 κ.γ μπέικιν πάουντερ
  • βανίλια (σκόνη ή έλαιο)
  • 1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση (για τα μπισκότα)

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° c.
  • Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Σε ξεχωριστό μπολ ανακατεύουμε το αυγό με το άρωμα βανίλιας και προσθέτουμε αυτό το μείγμα στο μίξερ. Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Ρίχνουμε το μπέικιν στο αλεύρι, ανακατεύουμε ελαφρά και αρχίζουμε να προσθέτουμε το αλεύρι, κούπα, κούπα έως ότου έχουμε μία ομοιόμορφη, σφιχτή αλλά απαλή ζύμη.
  • Ανοίγουμε τη ζύμη με πλάστη σε αλευρωμένη επιφάνεια, ή ανάμεσα σε δύο κομμάτια λαδόχαρτο, (δες εδώ), σε πάχος περίπου 0.4 εκ. Κόβουμε με κουπάτ τα σχέδια που θέλουμε.
  • Τα τοποθετούμε σε ταψάκι που είναι στρωμένο με λαδόχαρτο και ψήνουμε για περίπου 9′-11′ αναλόγως του μεγέθους των μπισκότων αλλά και του φούρνου μας. Δεν θέλουμε να παραψηθούν.
  • Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά (αρκετές ώρες δηλαδή ή και ακόμη καλύτερα, 24 ώρες) και μετά αρχίζουμε τη διακόσμηση!

Υλικά για το γλάσο

  • 1 ασπράδι
  • 1 κ.γ χυμό λεμονιού
  • 1 κ.γ. κρεμ ντε ταρτάρ
  • 3-4 φλ.ζάχαρη άχνη (ή όσο πάρει)

Υλικά για το γλάσο σοκολάτας

  • 1 ασπράδι
  • 1 κ.γ χυμό λεμονιού
  • 1 κ.γ. κρεμ ντε ταρτάρ
  • 3 φλ. ζάχαρη άχνη (ή όσο πάρει)
  • 1 φλ. κακάο

Εκτέλεση (για το γλάσο*)

  • Χτυπάμε πρώτα λίγο το ασπράδι με το λεμόνι, το κρεμ ντε ταρτάρ και το άρωμα, αν χρησιμοποιήσουμε. Περίπου 1′-2′.
  • Στη συνέχεια, προσθέτουμε την άχνη λίγη-λίγη, θέλουμε να πάρουμε ένα μείγμα σφιχτό, σαν οδοντόκρεμα περίπου.
  • Χωρίζουμε σε μπολάκια, αν θέλουμε να φτιάξουμε διαφορετικά χρώματα. (Προσοχή! Το χρώμα το βάζουμε σταγονίτσα-σταγονίτσα μέχρι να πάρουμε την επιθυμητή απόχρωση!)
  • *Για το σοκολατένιο γλάσο, έχουμε απλώς αντικαταστήσει τη μία κούπα άχνης με κακάο.

newsweetsontheblog-cookies-μπισκοτα-γλυκά-σοκολατακια-in-the-woods-αντα-πλαινακη4

In english

Autumn is my favorite season for mountain excursions. In spite of the fact that we live in a big city we are lucky enough to have a beautiful mountain nearby. Mount Parnitha, although has suffered extensive damage from a wildfire (June 2007) remains a real oasis, covered with Greek Fir and Aleppo Pine, small ponds and beautiful paths. About 1,000 species of plants can be found on the mountain, including crocus and tulips, and the mountain also provides a native habitat to its red deer, which were known in ancient times. In our last visit we saw three deers!

Vanilla sugar cookies with regular and chocolate icing. And my new favourite recipe for sugar cookies, which I belive it is one of the best I have ever try.

Ingredients (for app. 25 cookies)

  • 1 c. of realL unsalted butter softened
  • 1 1/2 c. confectioner’s sugar
  • 1 egg
  • 1 tsp vanilla flavoring
  • 3 1/2-3 3/4 c. all-purpose flour
  • 1 tsp. baking powder
  • 1 tsp. salt

Instructions

  1. Cream together softened butter and confectioner’s sugar. Crack the egg into a separate bowl, and add the flavoring. Add that to the butter sugar mixture and mix until the egg is thoroughly incorporated. In a separate bowl, sift together the flour, baking powder, and salt, then add little by little to the mixture. The dough is ready when most of it sticks to the paddle. When you touch it, it has a little give, but does not stick to your fingers.
  2. Roll out on parchment paper to about 1/4 an inch thick, use flour for dusting as necessary. Then, cut and bake at 400 degrees for 9-11 minutes.

Ingredients (for chocolate icing)

  • 3 1/2 cups confectioner’s sugar
  • 1/2 cup cocoa powder
  • 1 egg white
  • 1 tbsp lemon juice
  • 1 tbsp vanilla
  • 1 tsp cream of tartar

Instructions

  1. Add dry ingredients to a bowl and mix lightly before adding them to the liquid. Mix the egg white with the flavoring and the lemon juice in the mixing bowl before start adding the dry ingredients one cup at a time. Mix on low until the mixture reaches the consistency of molasses. At this point, turn the mixer to high and whip for approximately two minutes until the icing is light and fluffy like meringue.

Enjoy!

Advertisements

4 thoughts on “Στο δάσος – In the woods

  1. Καλησπέρα !! Με τι μπορούμε να αντικαταστήσουμε το κρεμ ντε ταρτάρ, σε περίπτωση που δεν έχουμε? Που το βρίσκεις και με τι όνομα?

    • Γειά σου Ελευθερία! Μπορείς να το παραλλείψεις εντελώς, αλλά μπορείς να το βρεις στο σουπερ μάρκετ, στα μπαχαρικά, σαν κρεμόριο.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s