Chocolate sorbet

Το τι βαριέμαι αυτήν την εποχή όλες αυτές τις αγγαρίες με τα χαλιά και τα παπλώματα, και τα μπουφάν και τα παλτό και τις ντουλάπες. Άλλα να δώσω έξω, άλλα να κρατήσω μέσα. Και να είναι κι ο καιρός θαύμα, να θες να είσαι διαρκώς έξω. Που να προλάβω να φτιάξω και μπισκότα. 😦  Το γλυκό όμως, ααα, δε μας λείπει. Ευτυχώς, υπάρχουν και αυτές οι πανεύκολες και πεντανόστιμες συνταγές, για μας που στις φλέβες μας κυλάει… σιρόπι, όχι αίμα. 🙂  Σορμπέ σοκολάτα, λοιπόν, αρωματισμένο με κάρδαμο και λικέρ κεράσι. Και χωρίς παγωτομηχανή. Εσείς που την έχετε, βέβαια, ακόμη καλύτερα. Καλή απόλαυση!

newsweetsontheblog-cookies-μπισκοτα-γλυκά-σοκολατακια-choco-sorbet-αντα-πλαινακη1

newsweetsontheblog-cookies-μπισκοτα-γλυκά-σοκολατακια-choco-sorbet-αντα-πλαινακη2

Υλικά

  • 2 1/2 κούπες νερό
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 3/4 της κούπας κακάο
  • 1/2 κούπα σοκολάτα κουβερτούρα 70% σε κομματάκια
  • μια πρέζα αλάτι
  • 1/2 κ.γ. κάρδαμο σκόνη
  • 1 σφηνάκι λικέρ τσέρυ, ή μαύρο ρούμι

Εκτέλεση

  1. Βάζετε σε μικρό κατσαρολάκι τη ζάχαρη, το αλάτι, το κακάο και τη 1 1/2 κούπα από το νερό και τα αφήνετε να πάρουν βράση για 3′-4′ περίπου (από τη στιγμή που θα αρχίσει ο βρασμός). Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε την κουβερτούρα και το κάρδαμο. Ανακατεύετε να λιώσει η κουβερτούρα και το αφήνετε να κρυώσει εντελώς.
  2. Βάζετε το μείγμα σε 5-6 μπολάκια, ή φλιντζανάκια, ή σε παγοθήκες, αν έχετε. Μόλις παγώσει, βάζετε τα παγάκια στο μπλέντερ μαζί με 1 κούπα νερό και το λικέρ και χτυπάτε καλά.
  3. Το βάζετε σε μεταλλικό, κατά προτίμηση, σκεύος και το τοποθετήτε στην κατάψυξη. Για πιο αφράτο σορμπέ, μπορείτε κάθε μία ώρα περίπου να βγάζετε το σορμπέ από το ψυγείο και να το “ξύνετε” με ένα πιρούνι, ή ακόμη καλύτερα, να το χτυπάτε στο μπλέντερ. Αυτό μπορείτε να το κάνετε 4-5 φορές. Αν το σορμπέ παγώσει πάρα πολύ, αφήστε το στο ψυγείο για 15′ περίπου πριν το σερβίρετε.

newsweetsontheblog-cookies-μπισκοτα-γλυκά-σοκολατακια-choco-sorbet-αντα-πλαινακη4

In English

I really looooove this frozen chocolate. Because this is what it is. You melt the chocolate in syrup and then you freeze it. No cream, no eggs! It is so simple, yet so delicious I can hardly resist the urge to eat it all at once!  You can adjust the recipe according to your taste, and add your favorite flavors and liqueurs if you like. And the most fun of all, you don’t even need an ice cream maker, unless you already have one.

Ingredients

  • 2 1/2 cups water
  • 1 cup sugar
  • 3/4 cup unsweetened Dutch-process cocoa powder
  • Pinch of salt
  • 6 ounces (170 g) bittersweet chocolate, finely chopped
  • 1/2 teaspoon cardamom powder (optionally, but for me, a must)
  • 1 shot cherry liqueur or black rum (optionally)

Method

  1. Heat the water, cocoa powder, salt, and sugar in a saucepan. Use only 1 1/2 cups water. Remove from the heat and stir in the chocolate chips and the cardamom. Then freeze this mixture into chunks (possibly an ice cube tray).
  2. Once the chunks are frozen, add them to a blender with 1 cup cold water and the cherry liqueur. Blend until smooth.
  3. Place mixture in a metallic loaf pan and freeze again, stirring every 30-60 minutes, for at least 3-4 times. Leave in the freezer overnight. (If sorbet is frozen solid, place in refrigerator for 15 minutes to soften.)

Enjoy!

P.S. Hot greek summer melts everything in minutes!!

newsweetsontheblog-cookies-μπισκοτα-γλυκά-σοκολατακια-choco-sorbet-αντα-πλαινακη3

11 Comments

  1. super!!!! και χωρίς αυγά και κρέμα γάλακτος, άρα και διαιτητικό!!! μπορώ να το αναρτήσω στο nutri-book ?

  2. χαχα, μα πόσο μου άρεσε η φράση στις φλέβες μας κυλάει σιρόπι χαχαχα!
    Φανταστικό το σορμπέ και η φωτογράφιση και δεν θέλει και μηχανή σουπερ!
    Φιλάκια Άντα μου!

  3. Φανταστικό Άντα, μου αρέσει πολύ το κάρδαμο και το κεράσι στη σοκολάτα!
    Καταπληκτικό το σχόλιο με τις φλέβες και το σιρόπι!
    Φιλιά

  4. Oh, yum!! This looks delicious! And the best news is that I can make it without an ice cream maker!! So many times I see wonderful recipes for frozen treats only to sigh because I don’t have an ice cream maker. Lets see if St. Louis summer heat can’t match the melting power of Greek summer heat! 🙂

Leave a reply to New sweets on the blog Cancel reply