Ladybug, ladybug (and tips)

Σήμερα έχει τη γιορτή του ο Δημοσθένης (3,5). Του έφτιαξα, λοιπόν, αυτές τις πασχαλίτσες και τις μαργαρίτες για τους φίλους του στον παιδικό σταθμό. Σκεφτόμουν να του φτιάξω κάτι ανάλογο της εποχής, και οι πασχαλίτσες με τις μαργαρίτες μου φάνηκε πολύ ωραία ιδέα. Εξάλλου, όλα τα μικρά αγαπούν τις πασχαλίτσες. Με τέτοιο καιρό, όμως, όλες αυτές τις μέρες η διάθεση ήταν μάλλον …Χριστουγεννιάτικη. Μου ‘ρχόταν να φτιάξω Αγ. Βασίληδες κι ελαφάκια!! Σήμερα όμως ο ήλιος λάμπει ξανά.

Anyway, xρόνια πολλά μικρούλη μου!


OLYMPUS DIGITAL CAMERA

newsweetsontheblog_γλυκα_μπισκοτα_cookies_ladybugs_σοκολατακια_αντα_πλαινακη1.jpg

Tips & Tricks

Και μερικά tips που βρίσκω ιδιαίτερα χρήσιμα και σκέφτηκα να τα μοιραστώ μαζί σας. Όσοι είστε “προχωρημένοι” είναι αρκετά πιθανό, να τα γνωρίζετε ήδη. Για τους αρχάριους όμως, νομίζω ότι είναι, δεν ξέρω, “μαγικά” θα πω. Έτσι μου φάνηκαν εμένα όταν πρωτοξεκίνησα το baking. Ελπίζω να φανούν και σε εσάς το ίδιο χρήσιμα.

  • No1: Υλικά σε θερμοκρασία δωματίου, δηλαδή βούτυρο και αυγά, αυτά κυρίως ενδιαφέρουν όταν πρόκειται να ψήσουμε γλυκά στο φούρνο. Το πόσο με έχει παιδέψει αυτό, δε λέγεται. Καταρχήν, γιατί πάρα, μα πάρα πολλές φορές, δεν ξέρω από την προηγούμενη μέρα, ότι θα ψήσω την επόμενη. Απλά δεν το ξέρω. Τις πιο πολλές φορές δεν το ξέρω ούτε αυτές τις 2-3 ώρες που θα αρκούσαν να μείνουν στο πάγκο για να έρθουν σε μία θερμοκρασία κοντά σ’ αυτήν δωματίου, ιδίως το χειμώνα. Τι κάνουμε λοιπόν? Το μεν βούτυρο, το τρίβουμε στον τρίφτη για το τυρί στις μεγάλες τρύπες. Είναι τέλειο κόλπο, έρχεται σε θερμοκρασία δωματίου σε χρόνο ρεκόρ. Τα δε αυγά, τα βυθίζουμε για 3-4′ σε χλιαρό νερό. ΠΡΟΣΟΧΗ, χλιαρό δεν θέλουμε να γίνουν …μελάτα!
photo via internet
photo via internet
photo via internet
photo via internet

Νο2: Πάντα, μα πάντα στρώνουμε ΚΑΙ με λαδόκολλα το ταψί ή τη φόρμα μας, εκτός από το βουτύρωμα και το αλεύρωμα. Το κέικ ξεφορμάρεται τέλεια και πανεύκολα!

newsweetsontheblog_μπισκοτα_birthday_cookies_αντα_πλαινακη_6

  • Νο3: Ανοίγουμε τη ζύμη για τα μπισκότα μας ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες, δεν υπάρχει καμία περίπτωση να κολλήσουν είτε στον πλάστη, είτε στον πάγκο, και να μας δυσκολέψουν τη ζωή.
new-sweets-on-the-blog-tips-ada-plainaki-cookies1

Αυτά. Για την ώρα. Όταν σκεφτώ και άλλα θα επανέλθω. Happy baking!

In English

I made these cookies for my little boy’s name day. He is taking them to his friends at the nursery school! Happy name day Demosthenes!!

And some very helpful tips for those who are new in baking. When I started baking and found them, It seemed to me like “magic”.

  • No1 What do we do when we want to bring butter in room temperature fast? We use the cheese grater! And what about the eggs? We sink them in warm water for 3-4′. ATTENTION! Slightly warm water, we dont’ want to boil them 🙂
  • No2 We always, always put parchment paper in the baking pan. The cake will take out of the pan really smooth and really easy!
  • No 3 We roll out our cookies between two parchment papers, our dough won’t stick that way in the rolling pin or the counter!!

Happy baking!

Advertisements

24 thoughts on “Ladybug, ladybug (and tips)

  1. oh my goodness they are soooo cute !!! You make me wanna bake some sugar cookies !! I’ll try it on my holidays, I’m so curious and so envious !! Yours are little piece of heaven ! So beautiful !! You’re so talented !

  2. Χρόνια πολλά στο αγόρι!
    Και τα tips τέλεια. Είναι ωραίο να δίνεις τα… φόντα σου, όπως έχει πει και κάποια κι έχει μείνει στην ιστορία! Does it ring a bell?
    ΧΧΧ

    • Aα ευχαριστούμε πολύ!
      Κατά τα άλλα alzheimer, τίποτα, το απόλυτο κενό. Το είπε κάποια ψυχή εεε? Τι να πω, βαθειά γεράματα!! 🙂

  3. Γεια σου τελειο το blog σου και η δουλειες σου… εγω ακομα ψαχνω για συνταγη μπισκοτων που θα μου πετυχουν τα σχεδια!

    • Γειά σου Dimitra! Ευχαριστώ πολύ, εγώ έχω μια-δυο συνταγές που χρησιμοποιώ και δεν απλώνουν, δεν μου χαλάνε. Ρίξε μια ματιά στο post Merry Christmas, Dec. 2012 (http://wp.me/p2dLAo-6s), κάνε μια δοκιμή, μπορεί να σε βολέψει 🙂

      • θα το προσπαθησω… ευχαριστω παντως φαινεται ευκολη και αφου τα ριχνεις ολα μαζι τα υλικα εχει την ευκολια του και αυτο… θα σε ενημερωσω για το αποτελεσμα!!!!!
        χαρηκα που τα ειπαμε!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s