Κέικ σοκολάτα με σαντιγύ και oreo cookies – Chocolate cake with oreo cookies cream filling

Κατάλληλο για κάθε περίσταση, (εμείς το φτιάξαμε για τα γεννέθλια του daddy, Happy birthday Alex!) σκέτο, ή με οποιαδήποτε γέμιση, αυτό το σοκολατένιο κέικ, έχει απαλή υφή και υπέροχη γεύση. Δοκιμάσέ το!

newsweetsontheblog_μπισκοτα_oreo_cake_αντα_πλαινακη_1

Υλικά (για ένα ταψί 22×33, περίπου, ή τρία στρογγυλά 17 εκ. διάμετρο)

  • 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • ¾ κούπας κακάο
  • 2 κ.γ. μπέικιν σόδα
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 αυγά (μεγάλα ή 1 αυγό και 2-3 ασπράδια)
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κούπα γάλα
  • 1 κούπα σπορέλαιο
  • 1 κ.γ. άρωμα βανίλιας
  • ½ κούπα βραστό νερό (ή δυνατό καφέ, αν δεν το καταναλώσουν παιδιά)

Για την κρέμα

  • 1 λτ. κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά και πάνω)
  • 4 κ.σ άχνη ζάχαρη
  • 1 κ.σ. κονιάκ
  • 1 πακέτο oreo μπισκότα

Εκτέλεση

1 Προθερμένουμε το φούρνο στους 150° C (δεν είναι λάθος, το κέικ πρέπει να ψηθεί σε χαμηλή θεροκρασία).

2 Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί 22×33 περίπου, ή τρία στρογγυλά ταψάκια με διάμετρο 17 εκ.

Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το βραστό νερό στο μίξερ .

4 Τα χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα για 1-2′ και προσθετουμε το βραστό νερό, χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

5 Το βάζουμε στο ταψί και το τοποθετούμε στο φούρνο.

6 Ψήνουμε για 60′ περίπου, για το μεγάλο ταψί ή 35-40′ για τα μικρά. Ελέγχουμε αν το κέικ είναι έτοιμο, 5′-10′ πριν τον τελικό χρόνο ψησίματος, βάζοντας μια οδοντογλυφίδα στο κένρο του ταψιού, αν βγει στεγνή είναι ήδη έτοιμο.

7 Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος για 2′ περίπου, προσθέτουμε την άχνη, το κονιάκ και τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα για 2′ ακόμη. Σπάμε τα oreos με τα χέρια και τα ρίχνουμε μέσα στην σαντιγύ. Αν θέλουμε κρατάμε κάποια για γαρνίρισμα.

newsweetsontheblog_μπισκοτα_oreo_cake_αντα_πλαινακη_2

In English

It is a birthday favorite, this dark and moist cake has a tender texture and a superb taste!

Ingredients:

  • 2 Cups Flour
  • 2 Cups Sugar
  • ¾ Cup Cocoa powder
  • 2 Teaspoons Baking Soda
  • 1 Teaspoon Baking Powder
  • 2 Eggs (better use large eggs, or 1 egg, 2-3 egg whites)
  • 1 Teaspoon Salt
  • 1 Cup Buttermilk (250 ml full fat milk, 1 tbs apple vinegar or lemon juice, freeze for 10’)
  • 1 Cup Vegetable Oil
  • 1 ½ Teaspoons Vanilla Extract
  • ½ Cup Boiling Water (You can use ½  Cup of strong coffee instead of the boiling water. Doing so intensifies the chocolate flavor. If you’re making it for children you might want to stick with the boiling water).

Directions:

1 Preheat Oven to 150° C (This is not a typo! This is a slow bake chocolate cake recipe.)

2 Lightly grease and flour the 9 x 13 in. Baking Dish. (It’s a one layer chocolate cake!)

3 Place all the ingredients except the cup of boiling water into a mixing bowl.

4 Mix at medium or medium high speed. After about 1 minute add the 1 cup of boiling water. Then continue to mix until all ingredients are blended and smooth.

5 Pour into greased and floured baking dish

6 Bake for 1 hr. (Cupcakes 22 – 23 min)

7 Test by sticking in the middle with a knife. If it comes out clean… it’s done! If not put it back in the oven for an additional 5 minutes and then test again.

8 Allow to cool.

For the frosting:

Whip 1 lt. heavy whipping cream with 4 tbs confectioner’s sugar, 1 tsp vanilla, and 1 tsp brandy until you have a light and fluffy chantilly  cream, about 4′. Crack some oreos into the mixture and spread on the top or/and in between layers.

Enjoy!

newsweetsontheblog_μπισκοτα_oreo_cake_αντα_πλαινακη_3

Advertisements

8 thoughts on “Κέικ σοκολάτα με σαντιγύ και oreo cookies – Chocolate cake with oreo cookies cream filling

  1. φαίνεται τέλειο!μία ερώτηση όμως: για να βγει το κέικ τρίπατο πρέπει να κάνω την συνταγή 3 φορές?

    • Γειά σου Κατερίνα! Σ’ ευαχαριστώ πολύ!
      Απαντώ με τόσο μεγάλη καθυστέρηση γιατί λείπαμε διακοπές. Μόλις γύρισαμε για λίγο και θα ξαναφύγουμε. Λοιπόν έχεις δίκιο, δεν έχω διευκρινίσει ότι το κέικ της φωτό, το έχω φτιάξει σε τρία ταψάκια στρογγυλά, διαμέτρου 17 εκ. Είναι μία δόση χωρισμένη στα τρία. 🙂

  2. Επιτέλους! Το έφτιαξα εχθές! Τέλειο! Την επόμενη φορά θα μειώσω τη δόση γιατι ειναι τεράστιο, και ξέρεις που κάθεται ολο αυτό! ω

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s