Το μπισκοτόσπιτο (gingerbread house)

Θυμάστε όταν φτιάξαμε τα μπισκοτένια ανθρωπάκια, ( Το μπισκοτένιο ανθρωπάκι), που σας είπα να κάνετε διπλή δόση  και να φυλάξετε τη μισή στο ψυγείο γιατί έτσι μπορείτε να φτιάξετε και και στολίδια για το δέντρο και μπισκοτόσπιτο? Εε, ήρθε η ώρα να βγάλετε τη ζύμη από το ψυγείο και να φτιάξετε το μπισκοτόσπιτο!!

newsweetsontheblog_γλυκα_μπισκοτα_cookies_gingerbread_house_σοκολατακια_αντα_πλαινακη22.jpg

Καλά, εντάξει, δεν προλαβαίνετε. Οk, το καταλαβαίνω, εγώ όμως έχω να σας πω ότι είναι πολύ πιο εύκολο να το φτιάξετε από ότι φαντάζεστε. Με ένα χάρακα κι ένα μολύβι σχεδιάζετε σε λαδόχαρτο και στο μέγεθος που θέλετε, τις πλευρές και τη σκεπή του σπιτιού. Μην ξεχάσετε να σχεδιάσετε πόρτα και παράθυρα αν θέλετε. Κόβετε με το ψαλίδι και έχετε τον οδηγό σας, τον οποίο θα ακουμπήσετε απαλά στη ζύμη και θα κόψετε περιμετρικά με ένα μαχαιράκι. Τώρα, όσον αφορά τη διακόσμηση, κι εγώ προτίμησα κάτι πολύ απλό, ακριβώς γιατί δεν προλάβαινα. Next time, better luck. Πιστεύω ότι τώρα πια το έχετε εμπεδώσει. Για τη διακόσμηση χρησιμοποιούμε γλάσο άχνης, στη συγκεκριμένη περίπτωση πολύ σφιχτό για να λειτουργήσει ως “κόλλα”, και ότι βρώσιμο διακοσμητικό σας αρέσει. Το παχύ χιόνι στην αυλή του σπιτιού είναι ¨μαλλί της γριάς” και μπορείτε να το βρείτε σε μεγάλα σούπερ μάρκετ, στο τμήμα με τα ζαχαρωτά. Είναι συμπιεσμένο μέσα σε πλαστικά κουβαδάκια. Συνήθως θα το βρείτε σε ροζ χρώμα, αλλά με την κατάλληλη διακόσμηση και το ροζ μπορεί να γίνει τέλειο! (εγώ αυτό το πέτυχα την περίοδο του Halloween σε μεγάλο σούπερ μάρκετ που φέρνει αρκετά αμερικάνικα προϊόντα).

Λοιπόν μην το σκέφτεστε, good luck!

In English

Remember I told you the other day to make double gingerbread man cookie dough and freeze it so you can make the gingerbread house too? Now is the time to take it out of the freezer and make the gingerbread house. Nothing makes a more impressive centerpiece during the holidays than a homemade gingerbread house, and they are not as difficult to make as they might appear. It is also a great way to get your children involved in the holiday festivities. You can put the basic frame structure together and watch the kids have a ball decorating with their favorite candies.

Enjoy!

Advertisements

2 thoughts on “Το μπισκοτόσπιτο (gingerbread house)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s