Ωωω έλατο, ωωω έλατο!

Τα δεντράκια αυτή την περίοδο έχουν την τιμητική τους. Μαζί με τα αστέρια και τους Άγιους Βασίληδες αποτελούν τα must της σεζόν. Μπορείτε όμως να διαφοροποιηθείτε και λίγο. Να αφήσετε τους κλασικούς συνδυασμούς χρωμάτων και να παίξετε κάπως εναλλακτικά, αλλά και έξυπνα. Θέλετε να διακοσμήσετε τα μπισκότα-δεντράκια αλλά δεν έχετε και πολύ χρόνο στη διάθεσή σας? Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο λευκό γλάσο. Δείτε αυτά τα δεντράκια, δεν είναι πολύ όμορφα?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

newsweetsontheblog_γλυκα_μπισκοτα_cookies_white_trees_σοκολατακια_αντα_πλαινακη2

Χρησιμοποιείστε το απλό γλάσο άχνης και καλύψτε τα δεντράκια σας με αυτό. Με ένα πινέλο καλύψτε όλη την επιφάνεια. Ή με ένα κουταλάκι ρίξτε στο κέντρο του μπισκότου το γλάσο και με το πίσω μέρος του κουταλιού απλώστε το να πάει παντού. Μπορείτε, πάντα, να πασπαλίσετε με χρωματιστή ή και μονόχρωμη τρούφα. Αυτό θα το κάνετε αμέσως μετά το γλασάρισμα, γιατί το γλάσο της άχνης στεγνώνει γρήγορα. Αν θέλετε να κάνετε σχεδιάκια όπως οι γιρλάντες στις φωτό, θα πρέπει να φτιάξετε δύο γλάσα, ένα λεπτόρευστο και ένα πιο πυκνό. Θα χρειαστείτε και ένα κορνέ.

newsweetsontheblog_γλυκα_μπισκοτα_cookies_white_trees_σοκολατακια_αντα_πλαινακη3

Υλικά για το γλάσο

  • 2 κούπες ζάχαρη άχνη
  • 2 κ.σ νερό ή γάλα
  • 1 βανίλια

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε την άχνη με τη βανίλια και ρίχνουμε το νερό κουταλίτσα-κουταλίτσα. Για να φτιάξετε το λεπτόρευστο γλάσο το νερό αυτό είναι αρκετό αλλά θα το δείτε και με το “μάτι”. Θα πρέπει να είναι αρκετά ρευστό, να μοιάζει περίπου με ζεστό μέλι. Για να κάνετε τη γιρλάντα θα βάλετε μία κουταλιά νερό. Πρέπει να είναι αρκετά σφιχτό σαν ζύμη σχεδόν, για να μπορέσει να σταθεί. Αν το μείγμα είναι πολύ αραιό προσθέτετε άχνη, αν είναι πολύ σφιχτό, βάζετε νερό, αλλά με προσοχή, λίγο-λίγο. Τέλος, να σας πω ότι το γλάσο αυτό, χρωματίζεται με χρώμα ζαχαροπλαστικής και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε μπισκότα, κέικ και καπ-κέικ. Μπορείτε να προσθέσετε κακαό σε σκόνη και να το κάνετε σοκολατένιο.

newsweetsontheblog_γλυκα_μπισκοτα_cookies_white_trees_σοκολατακια_αντα_πλαινακη4

In English

Sugar cookies make perfect cut out Christmas cookies as they keep their shape when baked. To celebrate the Christmas season it’s not necessary  to make any complicated decorative cookies, especially if you don’t have the time for. You can bake sweet and tender cookies in the shape of Christmas trees and you can frost them just with white, basic confectioner’s sugar frosting like mine. Aren’t they pretty?

Basic confectioner’s sugar frosting

2 c. confectioners sugar
2 tbs Milk or water
1 ts vanilla

Place confectioners sugar, vanilla and ½ milk in bowl and mix together.  Gradually add remaining milk, 1 t. at a time just until mix reaches consistency desired. Use a small spatula or a spoon to spread the frosting, or a decorative bag with or without a tip.

Enjoy!

newsweetsontheblog_γλυκα_μπισκοτα_cookies_white_trees_σοκολατακια_αντα_πλαινακη5

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s